Porsiyon: 12
Kalori: 4500 (porsiyon: 441)
Kap: Kek kalıbı
Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı fındık yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 150 gr beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 dal dereotu
- 1/2 su bardağı ceviziçi
- 2,5 su bardağı un
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
Tarif
Peyniri ufala. Dereotunu ince kıy. Ceviziçini bıçakla kıy. Yumurtaları teker teker bir kaseye kır. Bayat olup, olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Mikserle 1 dakika çırp.Yağ, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve mahlebi koy, 15 saniye çırp. Peynir ve dereotunu koy. Kaşıkla karıştır. Unu azar azar katarak, kaşıkla yedir. Sonra çırparcasına karıştır. Kalıbı yağla. Hamurun yarısını içine koy. Diğer yarısına ceviziçini ekle karıştır. Üzerine dök.Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar 70 dakika pişir. Keke bıçak batır, temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 10-15 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ser. Ters çıkararak, kek fanusuna al. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder