Porsiyon: 26
Kalori: 6500 (porsiyon: 250)
Kap: Kek kalıbı
Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 su bardağı fındık yağı
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı neskafe
- 1/2 su bardağı ceviziçi
- 8 tane kuru kayısı
- Kalıp için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
Tarif
Ceviziçini bıçakla kıy. Kayısıları küçük küçük doğra. Yumurtaları teker teker bir kaseye kır. Bayat olup olmadığını anlamak için kokla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle 1 dakika çırp. Süt, kabartma tozu, vanilya ve neskafeyi ekle, 15 saniye çırp. Unu azar azar yedirerek koy. Kaşıkla karıştır. Sonra çırparcasına karıştır. Kek kalıbını yağla, 1/3 ünü içine dök, salla. Kalan hamura ceviziçini ve kayısıları koy. Karıştır üzerine dök.Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca kalıbı içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık 70 dakika pişir. Pişip pişmediğini anlamak için bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 10-15 dakika soğusun. Kalıbın üzerine kağıt havlu ser. Ters çevirerek kek fanusuna al. Tamamen soğuyunca kapağını kapat. Dışarda 5-6 gün bekleyebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder