Tahinli Haşhaşlı Kek

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 26
Kalori: 5425 (porsiyon: 208)
Kap: Kek kalıbı

Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı fındık yağı
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ceviziçi
  • 1/2 su bardağı mavi haşhaş
  • Kalıp için: 2 yemek kaşığı fındık yağı

Tarif

Ceviziçini bıçakla kıy.Yumurtaları teker teker bir kaseye kır. Koklayarak bayat olup, olmadığını anla. Mikser tasına koy. Şekeri ekle. Mikserle 1 dakika çırp. Süt, yağ, tahin, kabartma tozu, vanilya ve haşhaşı ekle. 15 saniye çırp. Unu azar azar yedirerek ekle. Kaşıkla karıştır. Sonra çırparcasına karıştır. Kalıbı yağla. Hamurun yarısını içine dök. Kalan yarısına ceviziçini koy karıştır. Onu da üzerine dök.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık 70 dakika pişir. Keke bıçak batır, temiz çıkıyorsa olmuştur. Fırından çıkar. 10-15 dakika soğusun. Kalıbın  üzerine kağıt havlu ser. Ters çevirerek kek fanusuna al. Tamamen soğuyunca kapağını kapat. Dışarda 5-6 gün bekleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder