Süre: 50 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 600 (porsiyon: 150)
Kap: 20 cm çapında sığ tencere
Malzemeler
- 4 tane orta boy enginar
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 tane pırasa
- 1 tane orta boy havuç
- 1 tane orta boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1/2 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tarif
Soğanı soy, yıka. Minik minik doğra. Pırasayı yıka. 1-1,5 cm eninde doğra. Havucu kazı, küçük küçük doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanı içine at. Rengi dönene kadar kavur. Havucu kat, çevir. Pırasayı kat, rengi dönene kadar kavur. Enginarları kuşbaşı doğra, hemen tencereye at. Limon suyu, tuz ve şekeri kat. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişir. Nar ekşisini koy, bir tur karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder