Elmalı Tart

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 7100 (porsiyon: 591)
Kap: Kelepçeli kek kalıbı

Malzemeler

  • Alt hamuru için
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı fındık yağı
  • 1 tane yumurta
  • Tepsi için: 1 yemek kaşığı fındık yağı
  • Üst hamuru için
  • 9 yemek kaşığı şeker
  • 2 tane yumurta
  • 1/4 su bardağı fındık yağı
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı fındıkiçi
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Üstü için
  • 3 tane orta boy elma
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Tarif

Alt hamuru
Bütün malzemeleri büyük bir tasa koy. Elle mıncıkla. Tezgaha al, 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir. Tasa koy. Üzerine ıslak bez ört 20 dakika dinlensin. Merdane ile kalıptan 4 cm daha büyük aç. Kalıbın altına, kenarları dışarı taşacak şekilde yağlı kağıt yay. Kelepçesini tak. Kağıdı yağla. Hamuru, tepsinin kenarlarına doğru 2 cm kıvırarak yay.
Fırını 180* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. 20 dakika pişir.

Üst hamuru
Fındıkları robotta irikıyım çek.Yumurta ve şekeri mikser tasına koy. Mikserle 1 dakika çırp. Diğer malzemeleri içine ekle, iyice kaşıkla karıştır. Fırından çıkan alt kekin üzerine yay. Elmaları soy. İkiye böl. Kesme tahtasının üzerinde 2-3 mm kalınlığında dilimler halinde kes. Dilimleri, üstteki hamurun üzerine  üst üste bindirip balık sırtı şeklinde dizerek tamamını kapla.
Fırını 170* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. 15 dakika pişir. Fırından çıkar. Kelepçeyi aç,keki yağlı kağıtla birlikte kek fanusuna koy. Pudra şekerini ince tel süzgeçe koyup üzerine serpiştir. Tamamen soğuyunca kapağını kapat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder