Porsiyon: 26
Kalori: 4400 (porsiyon: 169)
Kap: 22*35 cm boyutlarında borcam tepsi
Malzemeler
- Hamuru için
- 6 tane yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı fındık yağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 limon kabuğu
- Şerbeti için
- 2 su bardağı taze portakal suyu
- 2/3 su bardağı şeker
Tarif
Limonun kabuğunu rendele. Yumurta ve şekeri mikser tasına koy. Miserle 1 dakika çırp. Yağı, kabartma tozunu ve limon kabuğunu ekle, 15 saniye çırp. Unu azar azar yedirerek içine koy. Kaşıkla çırparcasına karıştır.Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine koy. En az 30 dakika fırının kapağını açmadan üzeri kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişir. Bıçak batır, temiz çıkıyorsa olmuştur. Bu arada portakal suyunu şekerle karıştır. Keki fırından çıkarır çıkarmaz üzerine kaşık kaşık dök. Soğuyunca üzerini streç filmle kapat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder