Porsiyon: 12
Kalori: 4700 (porsiyon: 389)
Kap: Kelepçeli kalıp
Malzemeler
- Hamuru için
- 2 tane yumurta
- 150 gr tereyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
- Üzeri için
- 3 tane orta boy elma
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı marmelat
- Kalıp için: 1 yemek kaşığı fındık yağı
Tarif
Tereyağını buzdolabından önceden çıkar, yumuşasın. Hamur malzemelerini büyük bir tasa koy. Elle mıncıkla. Tezgaha al 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir. Tart kalıbının tabanının üzerine yağlı kağıt ser. Kelepçeyi kapat. Kağıdı yağla. Hamuru, kenarları 1 cm yüksek olacak şekilde elle bastırarak yay. Üzerini çatalla 8-10 yerinden del. Elmaları soy. İkiye böl. Kesme tahtası üzerinde 2-3 mm kalınlığında kes. Elmaları, hamurun ortasından başlayarak, üst üste bindirerek diz. Her tarafı kapla. Üzerine 1/2 su bardağı şekeri serp.Fırını 180* C ye ayarla. Isınınca kalıbı içine sür. Üstü pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişir. Fırından çıkar, üzerine marmelat sür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder