Üzeri Elmalı Tart

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 4700 (porsiyon: 389)
Kap: Kelepçeli kalıp

Malzemeler

  • Hamuru için
  • 2 tane yumurta
  • 150 gr tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • Üzeri için
  • 3 tane orta boy elma
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı marmelat
  • Kalıp için: 1 yemek kaşığı fındık yağı

Tarif

Tereyağını buzdolabından önceden çıkar, yumuşasın. Hamur malzemelerini büyük bir tasa koy. Elle mıncıkla. Tezgaha al 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir. Tart kalıbının tabanının üzerine yağlı kağıt ser. Kelepçeyi kapat. Kağıdı yağla. Hamuru, kenarları 1 cm yüksek olacak şekilde elle bastırarak yay. Üzerini çatalla 8-10 yerinden del. Elmaları soy. İkiye böl. Kesme tahtası üzerinde 2-3 mm kalınlığında kes. Elmaları, hamurun ortasından başlayarak, üst üste bindirerek diz. Her tarafı kapla. Üzerine 1/2 su bardağı şekeri serp.
Fırını 180* C ye ayarla. Isınınca kalıbı içine sür. Üstü pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişir. Fırından çıkar, üzerine marmelat sür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder