Porsiyon: 12
Kalori: 5475 (porsiyon: 342)
Kap: 35*35 cm boyutlarında borcam tepsi ve 20 cm çapında tencere ve 20 cm çapında tava
Malzemeler
- 250 gr kadayıf
- 3 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı fındık yağı
- 1/2 su bardağı ceviziçi
- Muhallebisi için
- 1,5 litre süt
- 1,25 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 25 gr tereyağı
Tarif
Kadayıfı elle biraz didikle. Vakit varsa bir tepsiye yay, nemi gidene kadar beklet. Biraz daha ufala. Ceviziçini bıçakla kıy. Tavaya kadayıf, 4 kaşık yağ ve 3 kaşık şekeri koy. Kısık ateşte rengi hafif dönene kadar kavur. Sonra şekeri koy. Rengi hafif sütlü kahverengi olana kadar kavur.Muhallebisi
Un, şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı tencereye koy. Sütü azar azar yedirerek karıştır. Çırpma teli ile çırp. Ocağa koy. Sürekli, dibini kazırcasına tahta kaşıkla karıştırarak 1-2 dakika yüksek daha sonra orta ateşte pişir. Kıvam almaya başlayınca ocağı kıs. Karıştırmaya ara vermeden muhallebi kıvamı alana kadar pişir. Ocağı kapat. Tereyağını içine koy, erit. Mikserle 1 dakika çırp. 5 dakika sonra 1 dakika daha çırp.
Hazırlanışı
Tepsiye kadayıfın yarısını yay. Üzerine muhallebiyi bekletmeden dök. Soğuyana kadar beklet. Kalan kadayıfı üzerine yay.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder