Yoğurt Tatlısı

Süre: 95 dakika
Porsiyon: 15
Kalori: 4950 (porsiyon: 330)
Kap: 25*35 cm çapında borcam tepsi ve 20 cm çapında tencere

Malzemeler

  • Hamuru için
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı fındık yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 2 su bardağı un
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı fındık yağı
  • Üzeri için: 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Şerbeti için
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı şeker
  • 1/4 limonun suyu 

Tarif

Şerbeti
Şekeri ve suyu tencereye koy. Yüksek ateşte kaynasın. Ocağı orta ateşe al. Kaynama noktasından sonra 15 dakika daha kaynat. Limon suyunu koy. Ocağı kapat. Ilısın.

Hamuru
Tepsiyi yağla. Yumurta ve şekeri mikser tasına koy. Mikserle köpürene kadar, 1 dakika çırp. Yağ, yoğurt, kabartma tozu ve limon kabuğunu koy,15 saniye çırp. Unu azar azar kaşıkla karıştırarak ekle. Kaşıkla çırparcasına karıştır. Tepsiye dök.
Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. En az 30 dakika fırının kapağını açmadan, üzeri kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişir. Keke bıçak batır. Temiz çıkıyorsa olmuştur. Keki fırından çıkarır çıkarmaz, şerbeti kepçe kepçe üzerine dök. Şebeti çekmesi için 2-3 saat beklet. Üzerine hindistan cevizi serp. Dışarda kapalı kapta 5-6 gün bekleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder