Süre: 70 dakika
Porsiyon: 5
Kalori: 2850 (porsiyon: 570)
Kap: 24 cm çapında tencere ve 26 cm çapında tepsi
Malzemeler
- 5 tane orta boy elma
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı fındık veya ceviziçi
- 1 parça kaymak
- 5 yemek kaşığı bal
- 5 tane karanfil
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1/2 limonun suyu
- 1,5 su bardağı su
Tarif
Elmaları soy. Bütünlüğünü bozmadan çekirdek yataklarını çıkar. Üzerine limon sür. Tencereye suyu koy, elmaları içine yerleştir. Şekeri üzerlerine dök. Karanfilleri üzerlerine koy. Su kaynadıktan sonra ocağı kıs. Elmalar yumuşayana kadar pişir. Delikli kepçe ile sudan çıkar, tepsiye koy. Suyunu içine dök. Fırını 180* C ye ayarla, 15-20 dakika kadar pişir. Çıkarınca üzerlerine, iri kıyılmış fındık koy. Bal dök. Tarçın serp. Servis yaparken üzerlerine kaymak koy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder