Mercimekli Makarna

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 3250 (porsiyon: 406)
Kap: 24 cm çapında tencere ve orta boy sahan

Malzemeler

  • 1 paket makarna (500 gr)
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Haşlamak için: 3 litre su
  •        ''         ''  : 1 yemek kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı yeşil mercimek
  • 4 tane orta boy domates
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı su
  • Mercimek için: 1,5 su bardağı su

Tarif

Mercimeği 1,5 su bardağı su ile, düdüklü tencereye koy. Düdükten buhar çıkmaya başlayınca, kapat. Ocağı kıs. 20 dakika pişir. Düdüklüyü soğuk suya tutarak, basıncını düşür, aç. Mercimeği süz.
Bu arada, tencereye 3 litre suyu koy. Fokur fokur kaynayınca, içine makarnaları at, karıştır. Ocağı orta ateşe al. Arada karıştırarak, 12 dakika pişir. Makarnaları süz, soğuk sudan geçir. 4 yemek kaşığı yağı tencereye koy, kızdır, makarnaları içine at. 2-3 kez karıştır.
Bu arada, Domatesin kabuklarını soy, minik minik doğra. Sahana 3 yemek kaşığı yağı koy, kızdır. Domatesleri kat. Yumuşayana kadar 5-6 dakika pişir. Salçayı koy, 2-3 kez çevir. 1/2 su bardağı suyu koy, tuz, şeker, sirke ve karabiberi ekle. 3-4 dakika kısık ateşte kaynat. Mercimeği koy, karıştır. Ocağı kapat.
Servis tabağına makarnaları koy, üzerine sosu dök.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder