Tahinli Çörek

Süre: 180 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 3500 (porsiyon: 583)
Kap: Büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • Hamuru için: 3 su bardağı un
  •      ''        ''  : 1 su bardağı ılık su
  •      ''        ''  : 1 tane yumurta akı
  •      ''        ''  : 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  •      ''        ''  : 1 yemek kaşığı şeker
  •      ''        ''  : 1 tatlı kaşığı tuz
  •      ''        ''  : 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
  • İçi için: 1 çay bardağı tahin
  •   ''   ''  : 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • Üzeri için: 1 yumurta  sarısı
  •     ''     ''  : 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  •     ''     ''  : 1 yemek kaşığı çörekotu
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Açmak için: 1/2 su bardağı un

Tarif

Bütün hamur malzemelerini bir leğene koy. Elle mıncıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgahı unla. Hamuru üzerine al. Ellerini unla ovarak temizle. 3-4 dakika kadar yoğur. İçinde pürüz kalmamalı. Bütünleştir, top yap. Tasa koy. Üzerini ıslak bezle ört. 1,5-2 saat beklesin. 2 misli olsun. Gerekirse biraz daha beklet. Tepsiyi yağla. Hamuru 6 parçaya böl. Her bir parçanın altını ve üstünü unlayarak, oklava ile 1 mm kalınlığında aç. Tahinle 1 çay bardağı yağı karıştır. Üzerine gezdir, dağıt. Yufkayı ince bir rulo gibi sar. Uçlarını ters yönde kıvırarak urgan gibi burk. Bir ucunu sabit tutarak, kendi etrafında sar. Tepsiye yerleştir. Diğer bezeleri de aynı şekilde yap. Tepsiye diz. Yumurta sarısını 2 kaşık yağla karıştır. Fırça ile üzerlerine sür. Çörekotu serp. 30 dakika daha beklet, kabarsın.
Fırını 180* C ye ayarla. Kızınca, tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder