Süre: 60 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 3575 (porsiyon: 446)
Kap: 26 cm çapında sığ tencere
Malzemeler
- 300 gr kestane
- 2 su bardağı pirinç
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 20 gr tereyağı
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 4 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,25 su bardağı sıcak su
Tarif
Kestanelerin kabuğuna çizik at. Tavada közle, kabuklarını soy, ikiye böl. Kuş üzümlerini yıka süz. Tencereye zeytinyağını koy, kızdır. Fıstıkları içine at. Rengi hafif kahverengi olana kadar kavur. İçine kestaneleri ve üzümleri at, 1 dakika kadar kavur. Pirinçleri ekle şeffaflaşana kadar 2-3 dakika kavur. Tereyağını ekle, erisin. Suyu, tuzu, şekeri ve baharatları koy. Kaynadıktan sonra ocağı iyice kıs. 15 dakika pişsin. 1 tur karıştır. Ocağı kapat. Üzerine kağıt havlu ser. 5-10 dakika demlensin. Servisten önce 1 kez daha karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder