Yağda Açma Börek

Süre: 85 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 4600 (porsiyon: 383)
Kap: 26 cm çapında tava

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • İçi için: 200 gr beyaz peynir
  • Açmak için: 1 su bardağı un
  • Kızartmak için: 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Tarif

Un, su, yoğurt, 6 kaşık yağ, yumurta ve tuzu bir tasa koy. Elle mıncıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgahı unla. Hamuru üzerine al. Ellerini unla ovarak temizle. 3-4 dakika yoğur. İçinde pütürük kalmasın. Islak bez altında 15-20 dakika kadar beklet. Peyniri bıçakla keserek ufala. Hamuru üçe böl. Her birinin altını, üstünü unlayarak, oklava ile 2 mm kalınlığında aç. İkişer kaşık yağla yağla. Rulo yap. 2-3 cm aralıkla kes. Kesik uçları kapatarak, toparla, beze yap. Her bezenin altını üstünü unlayarak, oklava ile, 18-20 cm çapında aç. Yarısına peynir koy, diğer yarısını üstüne kapatarak, yarım ay gibi yap. Kenarlarına tırnakla basarak veya çay tabağının kenarı ile keserek birleştir.
Tavaya yağı koy, kızdır. Minik bir parça hamuru içine at, foşurduyorsa olmuştur. İçine 2 tane börek koy, arkalı önlü kızart. Kağıt havlu serilmiş tabağa al.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder