Porsiyon: 20
Kalori: 4000 (porsiyon: 200)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- 4 tane yufka
- 8 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 su bardağı süt
- 4 tane yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 şişe soda
- 50 gr tereyağı
- 400 gr beyaz peynir
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tarif
Peyniri bıçakla doğrayarak ufala. Bir tasa süt, yoğurt, yumurta ve ayçiçek yağını koy, çatalla çırp. Tepsiyi yağla. Yufkayı tezgaha yay. Her tarafına peynir serpele. Yufkayı dikdörtgen olacak şekilde boylu boyunca büz. Büzgüsünü bozmadan tepsiye yerleştir. Diğerlerini de bu şekilde yap. Üzerine sütlü karışımın tamamını dök. Sodayı da dök. Tereyağını küçük parçalara böl üzerine dağıt.Fırını 175* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar, yaklaşık 50 dakika pişir. Bu Yumuşak ve nemli bir börek oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder