Porsiyon: 8
Kalori: 4850 (porsiyon: 606)
Kap: 26 cm çapında tepsi
Malzemeler
- Hamuru için: 3 su bardağı un
- '' '' : 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- '' '' : 2 tane yumurta
- '' '' : 5 yemek kaşığı yoğurt
- '' '' : 1 paket kabartma tozu
- '' '' : 1 tatlı kaşığı tuz
- Arası için: 100 gr tereyağı
- '' '' : 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- '' '' : 1/2 su bardağı pudra şekeri
- Üzeri için: 1/2 su bardağı pudra şekeri
- '' '' : 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tarif
Hamur malzemelerini bir tasa koy. Elle mıncıklayarak bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp. Hamuru üzerine al. Ellerini unla ovalayarak temizle. 3-4 dakika kadar yoğur. Bütünleştir. Hiç pütürük kalmasın. Silindir yap. 20 eşit parçaya böl. Kesik uçlarını teker teker toparla büz, beze yap. Üstüne bastır. Yassılaştır. Çay tepsisine diz. Üzerini streç filmle kapla, kurumasın.15 dakika beklet. Tereyağını erit, 1 çay bardağı ayçiçek yağı ile karıştır. Tepsiyi yağla.Teker teker çıkartarak, unlanmış tezgaha al. Altını üstünü unla. Oklava ile 1 karış büyüklüğünde aç. Üzerine 1 kaşık yağ sür. Başka bir beze al, 1 karış aç, üzerini yağla. Hepsini bu şekilde açarak, aralarını yağlayarak üst üste koy. En üstündekini yağlama. Hepsi bitince oklava ile üstüne basarak 30 cm çapında aç. Sıkıca bir rulo yap. Ortadan ikiye kes. Tekrar tepsiye koy. Üzerini streç filmle kapla. Buzdolabına koy, 1,5-2 saat kadar beklet. Bir silidiri tezgaha dik koy. Üzerine elle bastırarak yassılaştır. Oklava ile tepsiden 2-3 cm büyük olacak şekilde aç. Tepsiye yay. Kenarlarını yukarı kaldır. Üzerine pudra şekeri serp. Diğer hamuru da aynı şekilde aç. Diğerinin üstüne koy. Kenarlarını elle bastırarak yapıştır.Fırını 180* C ye ayarla ısınınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar, yaklaşık 50-60 dakika pişir. Yerken üzerine pudra şekeri dök.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder