Süre: 20 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 1250 (porsiyon: 415)
Kap: 20 cm çapında sığ tencere
Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 10 gr tereyağı
- 1 tane orta boy havuç
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,25 su bardağı su veya tavuk suyu
Tarif
Pirinci yıka, süz. Havucu kazı, rendele.Tencereye ayçiçek yağını koy, kızdır. Pirinci kat. Şeffaflaşana kadar 2-3 dakika kavur. Tereyağını koy, erisin. Suyu ekle, tuz koy. Kaynadıktan sonra ocağı iyice kıs. 15 dakika pişsin. Tencereyi aç. Havucu koy, karıştır. Ocağı kapat. Üzerine kağıt havlu ser. 10-15 dakika demlensin. Servisten önce yine karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder