Havuçlu Pilav

Süre: 20 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 1250 (porsiyon: 415)
Kap:  20 cm çapında sığ tencere

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 10 gr tereyağı
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,25 su bardağı su veya tavuk suyu

Tarif

Pirinci yıka, süz. Havucu kazı, rendele.Tencereye ayçiçek yağını koy, kızdır. Pirinci kat. Şeffaflaşana kadar 2-3 dakika kavur. Tereyağını koy, erisin. Suyu ekle, tuz koy. Kaynadıktan sonra ocağı iyice kıs. 15 dakika pişsin. Tencereyi aç. Havucu koy, karıştır. Ocağı kapat. Üzerine kağıt havlu ser. 10-15 dakika demlensin. Servisten önce yine karıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder