Mahlepli Tuzlu Kurabiye

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 20
Kalori: 3900 (porsiyon: 195)
Kap: Büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • 3,5 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı
  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için: 1 yumurta sarısı
  •     ''     ''  : 2 yemek kaşığı çörekotu

Tarif

Teryağını erit, soğut. Hamur malzemelerini bir tasa koy. 3-4 dakika yoğur. Pütürük kalmasın. Bütünleştir. Tepsiyi yağla. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopar. Tezgah üstünde ileri geri hareketle, küçük parmak kalınlığında çubuklar yap. Bir çubuğu ortadan ikiye katla. Birbirinin üstünden geçirerek örgü yap. Ucunu kapat. Bu şekilde hamuru bitir. Üzerlerine yumurta sarısı sür. Çörekotu serp.
Fırını 165* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika pişir. Kapalı kapta 2-3 gün taze kalır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder