Haşhaşlı Çörek

Süre: 180 dakika
Porsiyon: 14
Kalori: 3100 (porsiyon: 221)
Kap: Büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
  • İçi için: 2/3 su bardağı beyaz haşhaş
  •   ''   ''  : 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  •   ''   ''  : 1/2 su bardağı ceviziçi
  •   ''   ''  : 1 yemek kaşığı çörekotu

Tarif

Cevizi robotta iri kıyım çek.Unu, sıcağa yakın ılık sütü, yağı, şekeri, tuzu ve mayayı bir leğene koy. Elle mıncıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp. Hamuru üzerine al. 3-4 dakika yoğur. İçinde pürüz kalmasın. Bütünleştir. Top gibi yap. Tasın üzerine ıslak bez ört. En az 1,5-2 saat beklet. 2 misli olsun. Gerekirse biraz daha beklet. 6 eşit parçaya böl. Birer birer yuvarla, beze yap. Her bir bezeyi, altını üstünü unlayarak, oklava ile 1 mm kalınlığında aç. Üzerlerini fırça ile bolca yağlayarak, ceviziçi ve haşhaş serperek üçünü üst, üste koy. Üzerine de yağ sür. Haşhaş ve ceviziçi serp. Rulo yap. Kalan diğer 3 hamura da aynı işlemi yap. Ruloları 3-4 cm aralıkla kes. Tepsiyi yağla. Kesik yerleri alta ve üste gelecek şekilde çiçek ekmek şeklinde yanyana diz. Üzerlerine çörekotuserp.Tekrar 30-40 dakika kabarması için beklet.
Fırını 200*Cye ayarla, kızınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar, 30-35 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder