Porsiyon: 8
Kalori: 2800 (porsiyon: 350)
Kap: 26 cm çapında tava ve 20 cm çapında tencere ve sahan
Malzemeler
- 6 tane yufka lavaş
- 1 çay bardağı süt
- 1 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- İçi için: 300gr ıspanak
- '' '' : 2 tane orta boy havuç
- '' '' : 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- '' '' : 50 gr beyaz peynir
- '' '' : 1 tatlı kaşığı tuz
- '' '' : 1 çay kaşığı karabiber
- '' '' : 1 çay kaşığı kimyon
- Tava için; 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tarif
Ispanağı ayıkla, tek tek yıka. Evyeye su doldur içinde kumu gidene tekrar yıka. Süz.Doğra. Peyniri bıçakla keserek ufala. Havucu kazı, rendele. Tencereye 1 yemek kaşığı yağı koy, kızdır. Ispanağı içine at. Suyunu çekene kadar kavur. Tuz, karabiber ve kimyon ekle. Ocağı kapat. Peyniri içine kat, karıştır. Sahana 1 kaşık yağı koy, kızdır. İçine havucu at. 2 dakika kavur.Süt, yumurta ve 2 yemek kaşığı yağı karıştır.1. lavaşı tezgaha koy. Üzerine havucun yarısını koy. Üstüne 2. lavaşı koy. Sütlü karışımın yarısını serp. Ispanağın yarısını koy. Üzerine 3. lavaşı koy. Tavaya 1 tatlı kaşığı yağ koy, yay. Lavaş üçlemesini içine koy. Kızart. Bir tencere kapağını üzerine kapatarak tavadan al. Arkası için de 1 tatlı kaşığı yağ sür. Tekrar tavaya koy., kızart. Diğerini de bu şekilde kızart.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder