Uludağ Pilavı

Süre: 80 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 3145 (porsiyon: 524)
Kap: 26 cm çapında sığ tencere

Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 30 gr tereyağı
  • 1 su bardağı  haşlanmış kestane
  • 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
  • 1 orta boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 su bardağı sıcak su

Tarif

Eti haşla. Kestanelere bıçakla çentik at, suda haşla. Üzümleri yıka, süz. Havucu kazı çok minik doğra.Pirinci yıka süz. Tencereye ayçiçek yağını koy, kızdır. Fıstıkları içine at, rengi hafif kahverengi olana kadar kavur. Pirinci ekle, şeffaflaşana kadar, 2-3 dakika kavur. Tereyağını koy erisin. Havuç, üzüm, baharatları ve tuzu koy, karıştır. Suyu ekle. Kaynadıktan sonra ocağı tam kıs. 15 dakika pişir. Ocağı kapat, 1 tur karıştır. Üzerine kağıt havlu ört, 5-10 dakika demlensin. Servisten sora bir daha karıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder