Porsiyon: 14
Kalori: 7275 (porsiyon: 519)
Kap: 45 cm çapında tepsi
Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- Arasına: 1 su bardağı sızma zeytinyağı
- 400 gr beyaz peynir
- Üstü için: 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- '' '' : 1 yemek kaşığı yoğurt
- Açmak için: 1 su bardağı un
Tarif
6 su bardağı unu bir leğene koy. 4 yemek kaşığı yağ ve tuzu koy. Elle mıncıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp. Hamuru üzerine al. Ellerini unla ovarak temizle. 3-4 dakika yoğur. İçinde pürüz kalmasın. Üzerine ıslak bez ört. 20 dakika dinlensin. 1 tanesi biraz daha büyük 10 eşit parçaya böl. Beze yap. Üzerlerine ıslak bez ört. Büyük bezeyi al. Elde yuvarla, düzelt. Altına üstüne un serp. Elle bastırarak yassılaştır. Oklava ile arada unlayarak, tepsiden 10 cm daha büyük aç. Tepsiyi yağla. Yufkayı oklavanın üstüne al ununu silkele. Tepsiye kenarları dışarı taşacak şekilde yay. Üzerine fırça ile bolca yağ sür. Diğer yufkaları da aynı şekilde tepsi büyüklüğünde aç. Aralarına yağ sürerek yerleştir. 4. ve 7. yufkaların üzerine ufalanmış peynir serp. Diğer yufkaları da bu şekilde yerleştir. Son yufkanın üzerine yağ ve yoğurt sür. Tepsiden büyük yufkanın sarkan kenarlarını yukarı katla. Üzerine yoğurt ve bolca yağ sür.
Fırını 180*C ye ayarla, ısınınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar, 60-70 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder