Süre: 200 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 2925 (porsiyon: 487)
Kap: Büyük tas
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 3 yumurta
- 1/2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif
Malzemeleri tasa koy. Elle mıncıklayarak bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp hamuru üzerine al. Ellerini unla ovarak temizle. 3-4 dakika kadar yoğur. İçinde pürüz kalmasın. Bütünleştir. Yumurta büyüklüğünde toplar ( beze ) yap. Unlanmış tezgaha al. Üzerine ıslak bez ört. 20 dakika dinlendir. Bezeleri, altını ve üstünü, oklavaya yapışmayacak şekilde unlayarak yaklaşık, 1 mm kalınlığında aç. Bir çarşaf veya gazete üzerine yay. 1-2 saat kurusun. Yufkaları 3 cm aralıkla şeritler halinde kes. Şeritleri üst üste koy. Üçgen üçgen kes. Hemen pişirilebilir. Veya uzun süre saklanmak istenirse, 1-2 gün boyunca bu üçgen hamurlar çarşaf üstüde kurutulur. Makarna gibi sert olmalıdır. Kapaklı bir karton kutu veya bez torbada, hafif hava alacak şekilde uzun süre saklanabilir. Uzun zaman saklamak istersen daha fazla yapmakta fayda var.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder