Porsiyon: 14
Kalori: 6500 (porsiyon: 464)
Kap: 45 cm çapında tepsi
Malzemeler
- Hamur için: 6 su bardağı un
- '' '' : 1 tane yumurta
- '' '' : 1 yemek kaşığı sirke
- '' '' : 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- '' '' : 1 tatlı kaşığı tuz
- '' '' : 1,5 su bardağı ılık su
- İçi için: 400 gr kıyma (nuar veya kontrafile)
- '' '' : 3 tane büyük soğan
- '' '' : 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- '' '' : 1 çay kaşığı karabiber
- '' '' : 1 çay kaşığı tuz
- '' '' : 2 dal maydanoz
- Arası için: 250 gr tereyağı
- Açmak için: 1 su bardağı un
Tarif
Hamur malzemelerini bir leğene koy. Elle mıncıklayarak bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp. Hamuru üzerine al. Ellerini unla ovalayarak temizle. 3-4 dakika yoğur. Pürüz kalmamalı. Bütünleştir. 16 eşit parçaya böl. Beze yap. Üzerlerine ıslak bez ört. 20 dakika dinlensin.Bu arada; soğanları soy, yıka, minik minik doğra. Tavaya 3 kaşık yağı koy, kızdır. Soğanları içine at. Rengi sararana kadar 3-4 dakika kavur. Kıymayı ekle. Suyunu salıp, çekene kadar, 2-3 dakika kavur. Karabiber ve tuzu ekle. Maydanozu doğra içine koy.
Her bir bezeyi al. Altını üstünü unla. Elle bastırarak yassılaştır. Oklava ile tabak büyüklüğünde aç. Tereyağını bir sahanda erit. Hamurların aralarını bolca yağlayarak, 8 tanesini üst üste koy. Diğer 8' ini de aynı şekilde yap. Aralarıdaki yağ donana kadar bekle.( buzluk ta da olur). Sekizini de birlikte, üstüne oklava ile bastırarak,tepsi büyüklüğünde aç. Tepsiyi yağla. Sekizli hamuru içine yerleştir. Üzerine kıymalı harcı yay. Diğer 8 hamuru da aynı şekilde tepsi büyüklüğünde aç, Üzerine yay. Kenarlarına bastırarak birleştirmeye çalış. Üzerini bolca yağla.
Fırını 170*C ye ayarla. Isınınca, tepsiyi içine koy. Üzeri kızarana kadar 60-70 dakika pişir.
Yumuşak olmasını istersen tepsinin üzerini 3-4 kat gazete ile ört, biraz beklesin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder