Porsiyon: 10
Kalori: 3405 (porsiyon: 340)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- Hamur için: 2 su bardağı un
- '' '' : 1 çay bardağı ılık su veya süt
- '' '' : 40 gr tereyağı
- '' '' : 1 yumurta
- '' '' : 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- '' '' : 1 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
- İçi için: 2 dilim bayat ekmek içi veya 2 yemek kaşığı galeta unu
- '' '' : 1/2 su bardağı süt
- '' '' : 3 yemek kaşığı şeker
- '' '' : 1 tatlı kaşığı tarçın
- '' '' : 1/2 su bardağı ceviziçi (iri çekilmiş)
- '' '' : 2 yemek kaşığı kuş üzümü
Tarif
Hamur malzemelerini bir leğene koy. Elle mıncıklayarak bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp, hamuru üzerine al. 3-4 dakika yoğur. İçinde pürüz kalmasın. Bütünleştir. Tasa koy, üzerine ıslak bez ört. 15 dakika beklesin. Yumurtanın sarısının yarısını ayır. Kalan yarısını akı ile birlikte hamura ekle. Pudra şekeri, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını koy. Tekrar yoğur, sert bir hamur yap. Bütünleştir. 10 parçaya böl. Her birini yuvarla. Islak bez altında 30 dakika daha beklet.İç malzemelerinden, ceviz ve 1/2 su bardağı sütü cezveye koy, kaynat. Ocağı kapat. İçine ekmek içi, şeker, üzüm ve tarçını koy, karıştır.
Hamurları oklava ile 12 cm çapında aç. Bir tarafına albileceği kadar iç koy. Yuvarlayarak sar. Ay şekli ver. Tepsiyi yağla içine diz. Üzerlerine yumurta sarısı sür
Fırını 180* Cye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 35-40 dakika kadar pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder