Porsiyon: 3
Kalori: 2325 (porsiyon: 775)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- Hamuru için: 2,5 su bardağı un
- '' '' : 2/3 su bardağı ılık su
- '' '' : 1/2 su bardağı yoğurt
- '' '' : 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- '' '' : 1 Tatlı kaşığı şeker
- '' '' : 1 tatlı kaşığı tuz
- '' '' : 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
- Üzeri için: 200 gr kıyma
- '' '' : 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- '' '' : 1 tane büyük soğan
- '' '' : 2 orta boy domates
- '' '' : 1 yemek kaşığı salça
- '' '' : 3 diş sarmısak
- '' '' : 1 çay kaşığı karabiber
- '' '' : 1 çay kaşığı pul biber
- '' '' : 1/2 çay kaşığı tuz
Tarif
Bütün hamur malzemelerini bir leğene koy. Elle mıcıklayarak bütünleştirmeye çalış. Tezgahı unla, üzerine al. Ellerini unla ovarak temizle. 3-4 dakika yoğur. İçinde pürüz kalmasın. Bütünleştir. Top yap. Tasın üzerine ıslak bez ört. 1,5-2 saat mayalansın. İki misli olsun. Gerekirse biraz daha beklet.Soğanı soy, domatesin kabuğunu soy. Minik minik doğra veya robotta çek. Maydanozu kıy. Sarmısağı rendele. Et, yağ, tuz, karabiber, pul biber ve salça ile birlikte tasa koy mıncıkla. Hamurun altını üstünü unlayarak, tepsiye sığacak biçimde, yaklaşık 35 cm çapında, 2-3 mm kalınlığında aç.Tepsiyi yağla. İçine yerleştir. İç harcını üzerine yay. Elle bastır.
Fırını 180* C ye ayarla. Kızınca tepsiyi içine sür. Hafif kızarana kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişir. Yerken üzerine limon sık Maydanoz koy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder