Dalyan Köfte

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 5
Kalori: 1650 (porsiyon: 330)
Kap: 20*30 cm boyutlarında borcam

Malzemeler

  • Köfte için: 500 gr kıyma (kontrafile)
  •     ''      ''  : 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  •     ''      ''  : 1 yumurta sarısı
  •     ''      ''  : 1 orta boy soğan
  •     ''      ''  : 4 yemek kaşığı çekilmiş bayat ekmek içi
  •     ''      ''  : 1 tatlı kaşığı tuz
  •     ''      ''  : 1 çay kaşığı karabiber
  •     ''      ''  : 1 çay kaşığı kimyon
  •     ''      ''  : 2 yemek kaşığı su
  • İçi için: 3 tane yumurta
  • Üzeri için: 1 yumurta akı
  •     ''     ''  : 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  •     ''     ''  : 1 yemek kaşığı salça
  •     ''     ''  : 1 su bardağı sıcak su

Tarif

Yumurtaları, kaynadıktan sonra 12 dakika haşla. Kabuklarını soy, bütün halde kalsın. Soğanı soy, yıka, ince gözlü rende ile rendele. Diğer köfte malzemeleri ile birlikte bir tasa koy. Elle mıncıklayarak, 3-4 dakika kadar yoğur. Bütünleştir, Top gibi yap. Avcuna al, tasa, kuvvetlice 7-8 kez vur. Vakit varsa, üzerini kapatarak buzdolabında bir süre beklet.
Köfte hamurunu tezgaha al. Elle bastırarak, 20*25 cm boyutlarında ve 2 cm kalınlığında aç. Yumurtaları, kısa kenarına paralel olacak şekilde yerleştir. Hamuru, uçları da dahil, rulo yaparak, kapat. Üzerine yağ ve yumurta akı sür. Salçayı bir kasede su ile çöz. Tepsiye dök.
Fırını 200*C ye ayarla. İyice kızınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar, 45-50 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder