Porsiyon: 6
Kalori: 2840 (porsiyon: 473)
Kap: 26 cm çapında sığ tencere ve 18 cm çapında tencere ve haşlama kabı
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı bezelye
- 1/2 su bardağı havuç
- 6 yemek kaşığı sızma zetinyağı
- 30 gr tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 dal dereotu
- 2,5 su bardağı sıcak su
Tarif
Havucu kazı. Tavla zarı gibi doğra. Küçük tencereye haşlama kabını koy. İçine bir miktar su ekle. Bezelye ve havuçları içine koy. Kaynadıktan sonra ocağı kıs. 15 dakika haşla. Teceredeki suyu dök, kurula. 1 yemek kaşığı zeytinyağı koy. Kızınca bezelye ve havuçları içine at. 1 dakika kavur.Pirinci yıka, süz. Sığ tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağını koy. Kızınca pirinçleri içine at. Şeffeflaşana kadar, 2-3 dakika kavur. Tereyağını ekle, erisin. Suyu, karabiberi ve tuzu koy, karıştır. Kaynadıktan sonra kapağı kapat. Ocağı en kısığa al. 15 dakika pişir. Tencerenin kapağını aç, bezelye ve havucu içine koy, karıştır. Ocağı kapat. Üzerine kağıt havlu ser, kapağı kapat. 5-10 dakika demlensin. İçine ince kıyılmış dereotu serp, karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder