Erişte

Süre: 25 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1950 (porsiyon: 487)
Kap: 26 cm sığ tencere

Malzemeler

  • 2 su bardağı erişte
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Haşlamak için: 3 litre su
  •        ''         ''  : 1 yemek kaşığı tuz

Tarif

1. Yöntem: Tencereye suyu koy, fokur fokur kaynasın. Erişteleri içine at. 12-15 dakika kadar haşla. Süz. Soğuk sudan geçir. Tencereye yağları koy, kızdır. Erişteleri koy. 2-3 kez çevir.

2. Yöntem: Tencereye zeytinyağını koy, kızdır. Erişteleri içine at. Hafif kahverengi olana kadar kavur. Tereyağını kat, eriyince, 3 su bardağı sıcak suyu içine koy. Kaynadıktan sonra, 15 dakika kısık ateşte pişsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder