Hazır Yufka ile Gözleme

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1975 (porsiyon: 329)
Kap: 26 cm çapında seramik tava

Malzemeler

  • 3 tane yufka
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 150 gr beyazpeynir
  • Üzerine: 20 gr tereyağı

Tarif

Peyniri bıçakla keserek ufala.
Yufkaları ortadan ikiye kes. Yarım daire olsun. Sivri uçlarını keserek, dikdörtgen yap. Fırça ile az yağla. Kesilen parçaları ortasına ser. Üzerine peynirin 1/3 ünü serpiştir. Kenarlarını, kat yerlerini yağlayarak, kapat. Küçük dikdörtgen yap. Tavayı kızdır. Gözlemeyi içine koy. Arada, altını üstünü tereyağla yağlayarak, kızart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder