Sünger Ekmek

Süre: 295 dakika
Porsiyon: 26
Kalori: 1575 (porsiyon: 60)
Kap: 30 cm çapında tepsi

Malzemeler

  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
  • Tepsi için: 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tarif

Unu, sıcağa yakın ılık sütü, 2 kaşık yağı, şekeri, tuzu ve mayayı bir leğene koy. Elle mıncıklayarak,bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp hamuru üzerine al. Ellerini unla ovalayarak temizle. 3-4 dakika yoğur. İçinde pürüz kalmasın. Bütünleştir, top yap. Leğene geri koy. Üzerine ıslak bez ört. 2 saat beklet. 2 misli olsun. Gerekirse biraz daha beklet. Elle üzerine bastırarak havasını al. Tepsiyi yağla. Hamuru içine dök. Islak elle düzelt. Tepsiyi streç filmle kapla. Yaklaşık 2 saat daha beklet.
Fırını 200* C ye ayarla. Kızınca tepsiyi içine koy. Üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika pişir. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabı poşetinde sakla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder