Porsiyon: 26
Kalori: 1575 (porsiyon: 60)
Kap: 30 cm çapında tepsi
Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
- Tepsi için: 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tarif
Unu, sıcağa yakın ılık sütü, 2 kaşık yağı, şekeri, tuzu ve mayayı bir leğene koy. Elle mıncıklayarak,bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp hamuru üzerine al. Ellerini unla ovalayarak temizle. 3-4 dakika yoğur. İçinde pürüz kalmasın. Bütünleştir, top yap. Leğene geri koy. Üzerine ıslak bez ört. 2 saat beklet. 2 misli olsun. Gerekirse biraz daha beklet. Elle üzerine bastırarak havasını al. Tepsiyi yağla. Hamuru içine dök. Islak elle düzelt. Tepsiyi streç filmle kapla. Yaklaşık 2 saat daha beklet.Fırını 200* C ye ayarla. Kızınca tepsiyi içine koy. Üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika pişir. Tamamen soğuduktan sonra buzdolabı poşetinde sakla.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder