Süre: 180 dakika
Porsiyon: 14
Kalori: 2900 (porsiyon: 207)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ılık su
- 2/3 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tarif:
2 kağık ayağ hariç, bütün hamur malzemelerini bir leğene koy.Elle mıncıklayarak bütünleştirmeye çalış. Tezgahı unla. Hamuru üzerine al. Ellerini unla ovarak temizle. 3-4 dakika yoğur. İçinde pürüz kalmamalı. Tasa koy. Üzerini ıslak bezle ört. 1,5-2 saat beklesin. İki misli olsun. Gerekirse biraz daha beklet. Tepsiyi yağla. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopar. Tezgah üstüde ileri geri hareketle parmak kalınlığında çubuklar yap. Tepsiye aralıklı diz. 30 dakika daha beklesin.
Fırını 180* C ye ayarla. Kızınca, tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder