Salma Pilav

Süre: 20 dakika
Porsiyon: 3
Kalori: 1200 (porsiyon: 400)
Kap: 20 cm çzpında sığ tencere

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 10 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,25 su bardağı su veya tavuk suyu

Tarif

Pirinci yıka, süz. Tencereye ayçiçek yağı ve tereyağını koy, kızdır. Suyu ekle. Fokur fokur kaynayınca pirinci ve tuzu kat. Kaynadıktan sora ocağı iyice kıs. 15 dakika pişir. Ocağı kapat. 1 tur karıştır. Üzerine kağıt havlu koy. 5-10 dakika demlensin. Servis yapmadan öne tekrar karıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder