Porsiyon: 240
Kalori: 4950 (porsiyon: 247)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- Hamur için: 4,5 su bardağı un
- '' '' : 1 su bardağı ılık süt
- '' '' : 1 tane yumurta
- '' '' : 1 tane yumurta akı
- '' '' : 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- '' '' : 2 yemek kaşığı yoğurt
- '' '' : 1 yemek kaşığı şeker
- '' '' : 1 tatlı kaşığı tuz
- '' '' : 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
- İçi için: 400 gr beyaz peynir
- Üstü için: 1 yumurta sarısı
- Arası için: 60 gr tereyağ
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- Açmak için: 1/2 su bardağı un
Tarif
Tereyağını sahana koy, kısık ateşte erit. Peyniri bıçakla keserek ufala. Tepsiyi yağla. Hamur malzemelerini bir leğene koy. Elle mıncıklayarak bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp. Hamuru üzerine al. Ellerini unla ovarak temizle. 3-4 dakika yoğur. İçinde pürüz kalmasın. Bütünleştir. Top yap. Leğene geri koy. Üzerine ıslak bez ört. En az 1,5-2 saat beklet. Kabarıp 2 misli olsun. Gerekirse biraz daha beklet. Tezgahı unla, hamuru üzerine al. Rulo yap. 8 eşit parçaya böl. Yuvarla, beze yap. Her bir bezeyi, altını üstünü unlayarak, oklava ile tabak büyüklüğünde aç. Aralarına bolca yağ sürerek, üst üste koy. En üste yağ sürme! Hepsini birden oklava ile bastırarak, 2-3 mm kalınlığında aç. Hamur kesme aleti ile 4 eşit parçaya böl. Her bir parçayı 5 üçgen parçaya böl. 20 tane üçgen elde et. Her üçgenin tabanına biraz peynir veya başka bir malzeme koy. Rulo yap. Üçgenin tepe kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye diz. Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sür. 15 dakika daha beklet.Fırını 180* C ye ayarla. Kızınca tepsiyi fırına sür. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık, 35 dakika kadar pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder