Haşhaşlı Lokma Çörek

Süre: 210 dakika
Porsiyon: 40
Kalori: 3900 (porsiyon: 98)
Kap: Büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • Hamur için: 3,5 su bardağı un
  •      ''       '' : 1 su bardağı ılık su
  •      ''       '' : 1 tane yumurta
  •      ''       '' : 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  •      ''       '' : 1 yemek kaşığı yoğurt
  •      ''       '' : 1 tatlı kaşığı şeker
  •      ''       '' : 1 tatlı kaşığı tuz
  •      ''       '' : 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
  • Arasına: 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  •       ''    : 6 yemek kaşığı haşhaş
  •       ''    : 1 su bardağı kuru üzüm
  • Açmak için: 1/2 su bardağı un

Tarif

Hamur malzemelerini bir leğene koy. Elle mıcıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp. Hamuru üzerine al. Ellerini unla ovarak temizle. 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir. Top yap. Leğenin üzerine ıslak bez ört. En az 1,5-2 saat beklet. Kabarıp 2 misli olsun. Gerekirse biraz daha beklet. Tepsiyi yağla. hamuru dörde böl. Toparla, beze yap. Her bir bezeyi, altını üstünü unlayarak, 2 mm kalınlığında, dikdörtgen şeklinde aç. Üzerlerini 3 yemek kaşığı yağla, yağla. Haşhaş ve kuru üzüm serp. Yufkaları rulo yap. 3 cm aralıla kes. Kesik yerleri alta ve üste gelecek şekilde tepsiye yanyana diz. Üzerlerine elini ıslatarak su sür. 30 dakika daha beklet.
Fırını 190*C ye ayarla, tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder