Porsiyon: 40
Kalori: 3900 (porsiyon: 98)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- Hamur için: 3,5 su bardağı un
- '' '' : 1 su bardağı ılık su
- '' '' : 1 tane yumurta
- '' '' : 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- '' '' : 1 yemek kaşığı yoğurt
- '' '' : 1 tatlı kaşığı şeker
- '' '' : 1 tatlı kaşığı tuz
- '' '' : 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
- Arasına: 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- '' : 6 yemek kaşığı haşhaş
- '' : 1 su bardağı kuru üzüm
- Açmak için: 1/2 su bardağı un
Tarif
Hamur malzemelerini bir leğene koy. Elle mıcıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp. Hamuru üzerine al. Ellerini unla ovarak temizle. 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir. Top yap. Leğenin üzerine ıslak bez ört. En az 1,5-2 saat beklet. Kabarıp 2 misli olsun. Gerekirse biraz daha beklet. Tepsiyi yağla. hamuru dörde böl. Toparla, beze yap. Her bir bezeyi, altını üstünü unlayarak, 2 mm kalınlığında, dikdörtgen şeklinde aç. Üzerlerini 3 yemek kaşığı yağla, yağla. Haşhaş ve kuru üzüm serp. Yufkaları rulo yap. 3 cm aralıla kes. Kesik yerleri alta ve üste gelecek şekilde tepsiye yanyana diz. Üzerlerine elini ıslatarak su sür. 30 dakika daha beklet.Fırını 190*C ye ayarla, tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarana kadar, yaklaşık 30 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder