Porsiyon: 4
Kalori: 3000 (porsiyon: 750)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- Hamuru için: 2,5 su bardağı un
- '' '' : 1 su bardağı ılık süt
- '' '' : 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- '' '' : 2 yemek kaşığı şeker
- '' '' : 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 100 gr kıyma
- 2 diş sarmısak
- 1 çay kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/3 çay kaşığı karabiber
- 4-5 tane mantar
- 2 tane sivribiber
- 10-15 tane yeşil veya siyah zeytin
- 100 gr mısır
- 1 tane küçük domates
- 1 yemek kaşığı susam
- 200 gr kaşarpeynir
Tarif
Hamur malzemelerini bir leğene koy. Elle mıncıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Un serpilmiş tezgaha al. 3-4 dakika kadar yoğur. İçinde pürüz kalmasın. Bütünleştir. Tasta kalan unu dök. Hamuru içine koy. Üzerine ıslak bez ört. 1,5-2 saat beklesin, 2 misli olsun. Yeteri kadar olmamışsa biraz daha beklet.Hamur mayalanırken; kıymayı bir tabağa al. Sarmısağı rendele, içine ekle. Un, tuz ve karabiberi de ekle. Yoğur. Misket şeklinde köfteler yap. Mantarları, biberleri ve zeytinleri doğra. Domatesin kabuğunu soy, doğra. Kaşar peyniri rendele.
Tepsiyi yağla.Hamuru un serpilmiş tezgaha al, toparla. Üzerine elinle bastır. Üzerine de un serp. Medane ile tepsiye sığacak büyüklükte aç.
Kenarlarından 2 cm içersiden, başlayarak, ketçapı yay. Köfteleri yerleştir. Mantarları serpiştir. Zeytinleri, biberleri, domatesi ve mısırları yerleştir. Hamurun kenarlarını üzerine doğru katla. Susam serpiştir.
Fırını 200*C ye ayarla, iyice kızınca tepsiyi fırına sür.Üzeri kızarana kadar, 35 dakika pişir. Fırından çıkar. Kaşarpeyniri üzerine yay. Hafif kızarana kadar, 5 dakika daha pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder