Porsiyon: 4
Kalori: 3175 (porsiyon: 793)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- Hamur için: 2,5 su bardağı un
- '' '' : 1 su bardağı ılık süt
- '' '' : 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- '' '' : 2 yemek kaşığı şeker
- '' '' : 1 tatlı kaşığı tuz
- '' '' : 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
- Üzeri için: 150 gr beyaz peynir
- '' '' : 200 gr taze kaşar peynir
- '' '' : 8-9 tane mantar
- '' '' : 8-10 tane yeşil veya siyah zeytin
- '' '' : 1 tane domates
- '' '' : 2 tane sivri biber
- '' '' : 6 dilim jambon veya salam veya sosis
- '' '' : 1 kutu haşlanmış mısır
- '' '' : 1 yemek kaşığı susam
Tarif
Hamur malzemelerini bir leğene koy. Elle mıncıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgahı unla, hamuru üzerine al. Ellerini unla ovarak temizle. 3-4 dakika yoğur, bütünleştir. Top yap. Leğene geri koy. Üzerine ıslak bez ört. 1,5-2 saat beklesin, 2 misli olsun. Gerekirse biraz daha beklet.
Hamur mayalanırken, Beyaz peyniri bıçakla doğrayarak ufala. Kaşar peyniri rendele. Mantar, jambon, Domates ve biberleri minik minik doğra. Zeytinlerin çekirdeğini çıkar, doğra. Mısırı süz.
Tepsiyi yağla. Hamuru un serpilmiş tezgaha al. Merdane ile tepsiden 2 cm daha büyük aç. Tepsiye yerleştir. Kenarlarından 2 ,5 cm içerden olmak üzere, beyaz peyniri üzerine yay. Kaşar peynir hariç diğer malzemeleri serpiştir. Elle üzerlerine hafifçe bastır. Kenarlarını üzerine katla, bastır. Susam serp.
Fırını 190* C ye ayarla, kızınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişir. Fırından çıkar. Kaşar peyniri üzerine serp. Tekrar fırına sür. Kızarana kadar pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder