Süre: 35 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 3450 (porsiyon: 431)
Kap: 26 cm çapında tencere ve 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 8 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 250 gr haşlanmış kuşbaşı et (nuar veya kontrafile)
- 1 tane orta boy soğan
- 1 tane havuç
- 1 tane büyük boy domates
- 2-3 tane sivribiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/4 limonun suyu
- 3,25 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
Tarif
Soğanı minik minik doğra. Havucu kazı, rendele. Domatesin kabuklarını soy, minik doğra. Biberleri minik doğra. Sığ tencereye etleri yay. Domatesleri ve biberleri koy. Diğer tencereye yağı koy, kızdır. Soğanları kat, rengi sararana kadar 2-3 dakika kavur. Pirinçleri içine at şeffaflaşana kadar, 2-3 dakika kavur. Diğer tenceredeki malzemelerin üzerine yay. Karabiber, tuz ve limon suyunu koy. Suyu ekle. Kaynadıktan sonra, ocağı iyice kıs. 15 dakika pişir. Üzerine kağıt havlu ser, kapağı kapat. 5-10 dakika demlensin. Büyük bir tabağı tencerenin üzerine kapak gibi kapat. Ters çevirerek pilavı üzerine al . (Etler en üste gelecek).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder