Hamsili Pilav

Süre: 100 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 4440 (porsiyon: 444)
Kap: 26 cm çapında sığ tencere ve büyük kek kalıbı ve servis tabağı

Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 2 su bardağı pirinç
  • 10 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 küçük soğan
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 yemek kaşığı sultani üzüm
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Kalıp için: 1 çay bardağı su

Tarif

Soğanı soy, yıka, minik minik doğra. Üzümleri ve pirinci yıka, süz.
Tencereye yağı koy, kızdır. Fıstıkları içine at, hafif kahverengi olana kadar kavur. Soğanı kat. Rengi sararana kadar, 2 dakika kavur. Pirinci kat, şeffaflaşana kadar, 2-3 dakika kavur. Su, tuz, karabiber ve tarçını koy. Karıştır. Kaynadıktan sonra kapağı kapat, ocağı iyice kıs. 12 dakika pişir. 1-2 tur karıştır. Üzerine kağıt havlu koy. Kapağı kapat beklesin.
Hamsilerin kılcıklarını çıkar, temizle, yıka, iyice süz. Kek kalıbını yağla.( tepsi de olabilir ). Hamsilerin sırtı alta gelecek şekilde kalıbı kapla. Pilavın içine üzümleri koy, karıştır. Hamsilerin üzerine dök, düzelt. İçine 1 çay bardağı su dök. Pilavın üzerini de hamsinin sırtı üste gelecek şekilde kapla.
Fırını 180* C ye ayarla, kızınca kalıbı içine koy. Üzeri kızarana kadar, 35-45 dakika kadar pişir. Fırından çıkar. Üzerine servis tabağını koy. Ters çevir, çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder