Cevizli Açma Börek

  Süre: 140 dakika
Porsiyon: 14
Kalori: 7850 (porsiyon: 560)
Kap: 40 cm çapında tepsi

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçekyağı
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1,5 su bardağı ceviziçi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Araları için: 200 gr tereyağı
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı ayçiçekyağı
  • Açmak için: 1 su bardağı un

Tarif

Un, yumurta, ayçiçekyağı, yoğurt, sirke ve tuzu bir tasa koy. Elle mıncıklayarak bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp. Hamuru üzerine al. 3-4 dakika kadar yoğur. Bütünleştir. 20 parçaya böl. Her bir parçayı top gibi yap ( beze). Üzerlerine ıslak bez ört. 20 dakika dinlensin. Her bir bezeyi, altını üstünü unlayarak, oklava ile tabak büyüklüğünde aç. Tereyağını sahana koy, kısık ateşte erit. 10 tane hamuru, aralarını bolca tereyağı ile yağlayarak, üst üste koy. Diğer 10 tanesine de aynı işlemi yap. Üzerlerine ıslak bez ört. 15-20 dakika kadar beklesin. Yağları donsun. Buzdolabında da soğutulabilir. 10' lu bir gurubu al. Üzerlerine oklava ile bastırarak, tepsiden 2-3 cm daha büyük aç. Tepsiyi yağla. Hamuru üzerine yay. Kenarlarını yukarı kıvır. Üzerini yağla. Cevizleri robotta iri kıyım çek. Üzerine serp. Kalan diğer hamurları da tepsi büyüklüğünde aç. Üzerine ser. Alt kenarla üstü birleştir. Üzerine yağ sür.
Fırını 180* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar, yaklaşık 50-60 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder