Porsiyon: 6
Kalori: 2100 (porsiyon: 350)
Kap: 26 cm çapında tepsi
Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2/3 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı
- '' '' : 1 tatlı kaşığı çörekotu
Tarif
Un, sıcağa yakın ılkık su, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, şeker, yumurta akı, mahlep, tuz ve mayayı bir leğene koy. Elle mıcıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgahı unla. Hamuru üzerine al. Ellerini unla ovalayarak temizle. 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir, top yap. Leğene geri koy. Üzerine ıslak bez ört. En az 1,5-2 saat beklet. Kabarıp 2 misli olsun. Tepsiyi yağla. Hamuru un serpilmiş tezgaha al. İçinde hava kalmayacak şekilde tekrar yoğur. Tepsiye koy. Üzerine elle bastırarak düzelt. Üzerine yumurta sarısı sür. Çörekotu serp. 30-40 dakika daha beklesin.Fırını 190*C ye ayarla. Tepsiyi içine koy. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder