Pastane Pidesi

Süre: 200 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 2100 (porsiyon: 350)
Kap: 26 cm çapında tepsi

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2/3 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
  • Üzeri için: 1 yumurta sarısı
  •     ''     ''  : 1 tatlı kaşığı çörekotu

Tarif

Un, sıcağa yakın ılkık su, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, şeker, yumurta akı, mahlep, tuz ve mayayı bir leğene koy. Elle mıcıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgahı unla. Hamuru üzerine al. Ellerini unla ovalayarak temizle. 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir, top yap. Leğene geri koy. Üzerine ıslak bez ört. En az 1,5-2 saat beklet. Kabarıp 2 misli olsun. Tepsiyi yağla. Hamuru un serpilmiş tezgaha al. İçinde hava kalmayacak şekilde tekrar yoğur. Tepsiye koy. Üzerine elle bastırarak düzelt. Üzerine yumurta sarısı sür. Çörekotu serp. 30-40 dakika daha beklesin.
Fırını 190*C ye ayarla. Tepsiyi içine koy. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder