Porsiyon: 6
Kalori: 1448 (porsiyon: 241)
Kap: Düdüklü tencere ve 18 cm çapında tencere
Malzemeler
- 1/2 su bardağı kuru barbunya
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su
- Haşlamak için: 3 su bardağı su
Tarif
Barbunyaları yıka. Düdüklü tencereye koy. Suyunu ekle. Kapağı kapat. Yüksek ateşte, düdükten buhar çıkana kadar bekle. Düdüğü kapat. Ocağı kıs. 35 Dakika pişir. Tencereyi soğuk suyun altına tut, basıncını düşür. Aç, suyunu süz.Soğanı soy, yıka, minik minik doğra. Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanı içine at. Rengi sararana kadar 2 dakika kavur. Salçayı ekle. Bir kaç kez çevir. Suyu ekle. Fokur fokur kaynayınca, arpa şehriyeleri at, karıştır. Ocağı biraz kıs. 5 dakika pişir. Barbunyaları ekle. Tuz ve naneyi kat. Ocağı kapat. 10-15 dakika beklesin. Arpa şehriyeler kendiliğinden yumuşayacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder