Tavuklu Makarna

Süre: 45 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 3250 (porsiyon: 406)
Kap: 24 cm çapında tencere ve 26 cm çapınada seramik tava

Malzemeler

  • 1 paket makarna (500 gr)
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 300 gr kuşbaşı tavuk eti
  • 4 tane orta boy domates
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 tane sivribiber
  • 2 tane kırmızı biber
  • 1-2 tane yeşil soğan
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Haşlamak için: 3 litre su
  •       ''          ''  : 1 yemek kaşığı tuz

Tarif

Soğanı soy, yıka, minik minik doğra. Domateslerin kabuğunu soy, küçük küçük doğra. Biberlerin çekirdeklerini çıkar, minik doğra. Yeşil soğanı doğra.
Tavaya yağı koy, kızdır. Soğanları içine at. Rengi sararana kadar 2-3 dakika kavur.Etleri koy, köriyi ekle. 3-4 dakika kavur. Tavanın kapağını kapat, 5-6 dakika pişir. Kapağı aç. Suyunu çekene kadar, kavurmaya devam et. Domatesleri kat. Yumuşayana kadar, 5-6 dakika pişir. (hafif sulu kalmalı) Biberleri koy, 1-2 kez çevir. Yeşil soğanı at. Tuz ve karabiberi koy. Salçalıysa, domates aşamasında  salçayı koy, çöz. 1 çay bardağı su koy. 1-2 taşım kaynat.
Bu işlemler olurken, Suyu tencereye koy. Fokur fokur kaynayınca, makarnaları ekle. 12 dakika, arada karıştırarak pişir. Süz, soğuk sudan geçir. Tencerenin içine koy, 2-3 kez çevir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder