Porsiyon: 8
Kalori: 3280 (porsiyon: 410)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- 2 tane yufka
- 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2/3 su bardağı süt
- 2 tane yumurta sarısı
- 400 gr kaşar peynir.
- Üzeri için: 3 yemek kaşığı susam
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tarif
Kaşar peyniri rende ile rendele. Tepsiyi yağla. Süt, yumurta sarısı ve yağı bir tasa koy, çatalla çırp. Bir yufkayı tezgaha ser. 4 üçgen parçaya böl. Diğer yukayı da dörde böl. Bir parça yufkanın üzerine 2-3 kaşık sütlü harç koy, kaşıkla yay. Üzerine kaşar peyniri serp. Yufkanın sivri ucundan başlayarak, Üçgenin tabanına doğru büz. Fiyonk gibi olsun. Bir ucundan başlayarak spiral gibi sar. Güle benzesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde yap.Tepsiye diz. Üzerlerine susam serp.Fırını 165* C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar 40-50 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder