Paçanga Böreği

Süre: dakika
Porsiyon: 16
Kalori: 4000 (porsiyon: 250)
Kap: 26 cm çapında tava

Malzemeler

  • 2 tane yufka
  • 400 gr kaşarpeyniri
  • 125 gr pastırma
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Tarif

Yufkayı ikiye böl. Bir parçayı 4 üçgen parçaya böl. Diğerini de böyle yap. Kaşar peyniri rende ile rendele. Üçgenin geniş kenarına biraz kaşarpeyniri koy. Bir yaprağın yarısı kadar pastırmayı ve doğranmış maydanozu koy.  Yanlarını üstüne katla. Sigara böreği gibi sar.
Tavaya yağı koy, kızdır. İçine minicik bir yufka parçası koy, foşurduyorsa olmuştur. Börekleri koy, kızart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder