Porsiyon: 4
Kalori: 3050 (porsiyon: 762)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- Hamuru için: 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- '' '' : 1 yumurta
- '' '' : 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- '' '' : 1 tatlı kaşığı tuz
- '' '' : 1 su bardağı ılık su
- İçi için: 400 gr kıyma (nuar veya kontrafile)
- '' '' : 1 tane soğan
- '' '' : 1 çay kaşığı tuz
- '' '' : 1/2 çay kaşığı karabiber
- '' '' : 2 dal maydanoz
- Üzeri için: 750 ml et suyu veya su ( 3.5 su bardağı)
- '' '' : 2 kase yoğurt
- '' '' : 3-4 diş sarmısak
- Açmak için: 1/2 su bardağı un
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tarif
Soğanı soy, yıka, ince gözlü rende ile rendele, maydanozu kıy. Bir tasa koy. İçine kıyma, tuz ve karabiberi ekle. Elle mıncıklayarak, 1 dakika kadar yoğur.Unu büyük bir tasa koy içine, yumurta, su, yağ ve tuzu koy. İyice, 4-5 dakika kadar yoğur. İçinde pürüz kalmasın. Top gibi yap. Tastaki unu dök. Tasa koy. Üzerine ıslak bez ört, 15-20 dakika dinlensin. Hamuru 2' ye böl. Top yap. Altını, üstünü unlayarak oklava ile 2 mm kalınlığında, 45-50 cm çapında aç. Oklavaya al, ununu silkele. Hamur keseceği ile, 3 cm lik karelere böl. İçlerine 1 çimdik iç koy. Uçlarını yukarı kaldır. Üstünde birleştir. Yağlanmış tepsiye sıkışık bir şekilde diz. 2 nci hamura da aynı işlemi uygula.
Et suyunu küçük bir tencereye koy kaynat. Fırını 200*C' ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri hafif kızarana kadar yaklaşık, 45 dakika pişir. Fırından çıkar. Et suyunu üzerine gezdir. Tekrar fırına sür. İçinde çok az su kalana kadar, yaklaşık 20 dakika daha pişir.
Sarmısakları rendele, yoğurda kat, karıştır. Mantıyı tabaklara al. Üzerine sarmısaklı yoğurt koy. İstersen; 40-50 gr tereyağında, 1 kaşık kadar kırmızı biberi yak. Yoğurtların üzerine dök.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder