Porsiyon: 5
Kalori: 2400 (porsiyon: 480)
Kap: 24 cm seramik tencere ve küçük sahan
Malzemeler
- Terbiyesi: 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- '' : 2 yemek kaşığı balzamik sirke
- '' : 2 diş sarmısak
- '' : 1 tutam biberiye
- '' : 1 tutam zencefil
- '' : 1 yemek kaşığı esmer şeker
- '' : 1 tatlı kaşığı tuz
- 800 gr kuşbaşı tavuk eti (but)
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 10 gr tereyağı
- 1 tane orta boy havuç
- 1 orta boy soğan
- 1 tane orta boy kabak
- 10 tane mantar
- 1 tane kırmızı biber
- 1 tane sivribiber
- 2 diş sarmısak
- 3 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1/2 su bardağı şarap
Tarif
Terbiye malzemelerindeki sarmısağı soy, yıka, rendele.Tavuk eti ile terbiye malzemelerini bir tasa koy, karıştır. Üzerini kapat. Buzdolabına koy. En az 2 saat beklesin.Mantarların renği kötü ise kabuklarını soy, yıka, süzülsün. Sapındaki sert kısmı kes, at. Doğra. Kabağı ve havucu kazı. Küçük küçük doğra. Biberlerin çekirdeklerini çıkar. Küçük küçük doğra. Soğanı soy, yıka, piyazlık doğra. Sarmısağı soy, yıka, doğra.
Tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını koy, kızdır. Tavuk etlerini içine at. Arada karıştırarak 10 dakika kadar, tencerenin kapağı açık şekilde kavur. Tencerenin kapağını kapat, 5 dakika kadar kalsın. Tencerenin kapağını aç, suyunu çekene, hafif kızarana kadar kavur. Mantarları ekle. 5-6 dakika, suyunu çekene kadar kavur. Soğanı ve sarmısağı ekle, 2-3 dakika kavur. Sebzeleri ekle, 2-3 dakika kavur. 1/2 çay bardağı su koy. Tencerenin kapağı kapalı 8-10 dakika kadar pişsin. Bu arada, 1 yemek kaşığı yağı sahana koy, kızdır. Çam fıstıklarını içine at rengi hafif dönene kadar kavur. Susamları koy, Hafif kahverengimsi olana kadar kavur. Tencerenin içine koy. Şarabı ve soya sosunu ekle. Suyunu çekene kadar, kapak açık pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder