Karalahana Pirinçlisi

Süre: 45 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 2900 (porsiyon: 362)
Kap: 26 cm çapında sığ tencere ve 20 cm çapında tencere.

Malzemeler

  • 1/2 bağ karalahana
  • 2 su bardağı pirinç
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • Haşlamak için: 2 litre su
  •        ''          '' : 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif

Karalahanayı tek tek yıka. Çok ince kıy. Tencereye 2 litre suyu koy. Fokur fokur kaynayınca, lahanayı içine at. Rengi dönene kadar 1-2 dakika haşla, süz. Soğuk sudan geçir. Avuç içinde çok iyi sık, suyu çıksın.
Sığ tencereye yağı koy, kızdır. Pirinçleri içine at. Şeffaflaşana kadar, 2-3 dakika kavur. 2,5 su bardağı sıcak suyu içine koy. Kaynadıktan sonra, kapak kapalı şekilde, çok kısık ateşte 15 dakika pişir. Karalahanaları içine at. Bir kaç tur karıştır. Ocağı kapat. Üzerine kağıt havlu ser. 5-10 dakika demlensin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder