Yağda Kabartma Tozlu Açma Börek

Süre: 80 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 4000 (porsiyon: 333)
Kap: 26 cm çapında tava

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • İçi için: 200 gr beyaz peynir
  • Kızartmak için: 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
  • Açmak için: 1 su bardağı un

Tarif

Un, su, yoğurt, yumurta, sirke, tuz ve kabartma tozunu bir tasa koy. Elle mıncıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgahı unla. Hamuru üzerine al. Ellerini unla ovalayarak temizle. 3-4 dakika yoğur. İçinde pütürük kalmasın. Bütünleştir. Top yap. Islak bez altında 10 dakika kadar beklet. 12 ye böl. Her birini yuvarlayarak beze yap. Her bir bezeyi altını üstünü unlayarak, 2 mm kalınlığında aç. Peyniri bıçakla keserek ufala. Yarısına peynir koy. Diğer yarısını üstüne kapat. Kenarlarına tırnakla bastırarak veya bir çay tabağının kenarı ile keserek birleştir.
Tavaya yağı koy, kızdır. İçine minik bir hamur at, foşurduyorsa olmuştur. 2 tane böreği içine koy. Arkalı önlü kızart. Kağıt havlu serilmiş tabağa al.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder