Mercimekli Bulgur Pilavı

Süre: 40 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 2500 (porsiyon: 416)
Kap: Düdüklü tencere ve 26 cm çapında sığ tencere

Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tane büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1,25 su bardağı sıcak su
  • Haşlamak için: 1 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif

Mercimek, haşlama suyu ve tuzunu düdüklü tencereye koy. Ocağı yak. Buhar çıkmaya başlayınca düdüğü kapat. Ocağı iyice kıs. 25 dakika haşla. Tencereyi soğuk suyun altına tut, basıncını düşür. Kapağı aç. Mercimeği süz.
Soğanı soy, yıka minik minik doğra.Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanı içine at. Rengi sarararna kadar, 2-3 dakika kavur. Bulguru ekle, parlaklaşana kadar, 2 dakika kavur. Salçayı ekle, 1-2 kez çevir. Suyunu koy. Tuz ve karabiberi koy, karıştır. Kaynadıktan sonra, kapağı kapat. Ocağı kıs. 15 dakika pişir. Ocağı kapat. Mercimeği koy, karıştır. Üzerine kağıt havlu ser. Kapağı kapat. 5-10 dakika demlensin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder